2017. március 19., vasárnap

Szűzérmék csőben sült tejszínes karfiollal

 Hozzávalók:
  • 80 dkg szűzpecsenye
  • bors
  • rozmaring
  • kevés olaj
  • 60 dkg karfiol
  • 20 dkg gouda sajt
  • 3 dl főzőtejszín
A szűzpecsenyét hártyázzuk le, mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk és kenjük át olajjal. Dörzsöljük be rozmaringgal.
Egy teflon serpenyőt hevítsünk fel, süssük meg a húst minden oldalát2-3 percig., majd tegyük előmelegített sütőbe 12-14 percre. 10 percig pihentessük, és csak utána szeleteljük fel.
A karfiolt szedjük rózsáira, és főzzük sós vízben 10 percig. szűrjük le, tegyük hőálló tálba. Szórjuk meg sóval, borssal, majd öntsük a tetejére a reszelt sajttal elkevert tejszínt. Forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük, és a szűzérmékhez tálaljuk.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése