2017. március 13., hétfő

Londoni szelet

Tami lányom szerint ez a süti egyszerűen csak: ,,Tepsis kosárka" :-D

Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
Hozzávalók a diós habhoz:
  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg darált dió
  • csipet só
+ baracklekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsi méretű sütőpapíron kinyújtjuk. Átemeljük a tepsibe, megkenjük vastagon baracklekvárral. A tojásfehérjét habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot csipet sót  és végül hozzákeverjük a diót. Az így kapott diós habot rásimítjuk a lekváros tésztára.
Előmelegített sütőben 170°C fokon sütjük kb. 25 percig.

Eredeti recept: http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2016/12/londoni-szelet.html
Köszönet érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése