2017. március 12., vasárnap

Hartyáni krémes

Hozzávalók a tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg méz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a töltelékhez:
  •  2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl kávé
  • 20 dkg babapiskóta
  • rumaroma/rum
A tésztához a margarint, a mézet porcukrot és a kakaóport az egész tojással vízgőz felett összemelegítjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet. Két részre osztjuk, és a tepsi hátuljára helyezett sütőpapíron kinyújtjuk és 6-6 percig sütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot, hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a habosra kevert margarinhoz adagoljuk fokozatosan.
Összeállítjuk a sütit. Az egyik barna lapra rákenjük a krém felét, kirakjuk a rumos/rumaromás kávéba mártott babapiskótával, majd rásimítjuk a krém másik felét, és ráhelyezzük a második barna lapot.
Egy éjszakát hagyjuk puhulni.
Nagyon finom, nálunk mindenkinek ízlett.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2017/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése